akcija
email
youtube
fb

    pokličite

Čistimo skladišče POPUSTI do -25%  Oglejte si ponudbo 

Dobro je vedeti

 

 
Bonitetna ocena AAA
Bonitetna ocena AAA

Certifikat predstavlja kredibilnost podjetja ter je dokaz uspešnega poslovanja le-tega.

Po finančnih analizah bonitetne hiše CompanyWall Ltd., ki izvaja finančne analize 4 tržišč v Evropi, je Kerles podjetje eno izmed podjetij, ki se uvrščajo v sam vrh bonitetne odličnosti.

V Sloveniji so bonitetne ocene dodeljene 206.821 registriranim podjetjem, le nekatera od teh pa se uvrščajo med ta z nadpovprečno visoko bonitetno oceno v rangu A+, AA+ ali AAA. Podjetja v temu rangu bonitetnih ocen predstavljajo nizko tveganje ter zanesljivega poslovnega partnerja, kupca ali dobavitelja. 

Certifikat je dodatna referenca podjetja, ki pomeni, da podjetje posluje zanesljivo, nadpovprečno dobro ter se z njim izpostavimo kot zaupanja vreden poslovni subjekt.

Certifikat potrjuje, da podjetje ni imelo težav z odplačili dolgov ter je za le-tega zelo malo možnosti, da se v prihodnosti zgodi, da bo podjetje v:
- stečaju
- izbrisano iz registra
- imelo blokirane račune več kot 60 dni nepretrgoma
- ne bo sposobno poravnati svojih obveznosti


 
ABS robovi
ABS robovi

ABS rob ali nalimek se od klasičnega melaminskega robu razlikuje v mnogih stvareh. Najhitreje ga ločimo od melaminskega robu po njegovi debelini. Klasičen melaminski rob je največkrat debeline le 0,3mm, ABS rob je pa kar 2mm. Prav debelina robu je tista, ki bistveno poveča obstojnost izdelka ter uporabno vrednost končnega produkta.

Bistvena prednost ABS robu je v tem da so vogali nežno zaokroženi in ne ostri kot z uporabo melaminskega robu. Zato so izdelki izdelani z uporabo ABS robov mnogo bolj prijazni za uporabnika saj ne malokrat preprečijo poškodbe oblačil in samih uporabnikov.


Pravilna lega
Orjentacija postelje v prostoru

Za pravilno postavitev postelje v prostor je potrebno upoštevati vpliv zemeljskega magnetnega polja in rotacije zemlje. Magnetno polje poteka od magnetnega juga proti magnetnemu severu. Ker je južni magnetni pol trenutno zelo blizu geografskega severa, poteka magnetno polje od geografskega severa proti jugu. Če imamo posteljo nameščeno v osi sever jug, se zato zgodi sledeče:
- glava na jug: občutlivejši spijo slabo, saj zemeljsko magnetno polje ustvarja pritisk v glavo,
- glava na sever: ugodno za spanje, saj ustvarja magnetno polje pritisk v noge.

Zemlja se v bistvu vrti proti vzhodu. Če imamo posteljo nameščeno v liniji vzhod - zahod, se zgodi naslednje:
- glava proti zahodu: občutljivejši spijo slabo, ljudje imajo pogosto celo občutek, da padajo,
- glava proti vzhodu: ugodna lega, saj je pritisk zaradi rotacije usmerjen v noge.


Dobro spanje
15 nasvetov za dobro spanje

1. Spite le takrat, ko ste utrujeni, v nasprotnem primeru bo vaše spanje moteno. Sledite svoji biološki uri, ki vam pove, kdaj spanec potrebujete.
2. Če ne zaspite v dvajsetih minutah, zopet vstanite in delajte kaj pomirjujočega, dokler ne boste utrujeni. Nima smisla, da poskusite na silo zaspati. Pomirjujoče opravilo vas bo utrudilo hitreje kot premetavanje v postelji.
3. Vsak dan vstanite in odidite v posteljo ob istem času, tudi ob koncih tedna. Če se boste tega držali, se bo vaš ritem spanja in budnosti ustalil. Veliko težav s spanjem se pojavi zaradi spremenjenega spalnega ritma ob vikendih.
4. Ne opravljajte težkih del tik pred spanjem, nasprotno pa bodo telesni napori čez dan spanec le pospešili.

 

5. Izogibajte se kavi štiri do šest ur pred spanjem. Kava poživlja, zato ne boste dobro spali. Za alkohol se zdi, da vas le uspava, vendar slabo vpliva na globoki in REM spanec. Hkrati povečuje tveganje, da se boste pogosteje prebujali, ko bo njegov učinek popustil. 

6. Svojo posteljo uporabljajte le za spanje. Na ta način bo vaše telo posteljo povezovalo le s spanjem, kar vam bo pomagalo, da boste lažje zaspali. 
7. 15 minut pred spanjem popijte kozarec toplega mleka. Toplo mleko poleg pomirjujočega kalcija vsebuje tudi druge sestavine, ki pospešujejo spanec.
8. Ne spite na trebuhu. V tem položaju pritiskate na drobovje, kar otežuje dihanje. Osebe, ki spijo na trebuhu, imajo pogosto bolečine v zatilju in hrbtu.
9. Čez dan ne zadremajte, tudi če ste utrujeni. Osebam, ki nimajo težav s spanjem, kratek dremež ne bo škodil, vendar naj ne bo prepozen.
10. Poskrbite za dovolj veliko posteljo, da se boste na njej lahko udobno raztegnili. 
11. Poskrbite, da bo vaša spalnica dovolj prezračena, saj mora zadostna količina kisika celo noč krožiti po prostoru. Če ima vaša soba zjutraj vonj po zatohlem, ni bila dovolj prezračena.
12. Pazite na to, da vas prvi dve uri spanja nič ne zmoti. V teh dveh urah namreč pride do najdaljših faz globokega spanca.
13. Pri izbiri materialov pazite na to, da se v vaši sobi ne bo nabiralo preveč prahu. To velja tudi za vaš spalni sistem.
14. Prepričajte se, da je vaša spalnica mirna in udobna. Samo prostor brez motečih dejavnikov vam bo prinesel dober spanec.
15. Razvijte lasten vzorec odhoda v posteljo. Če boste vedno znova izvajali isti obred, se bo vaše telo avtomatsko pripravilo na spanje.


Letveno dno
Kako izbrati pravilno posteljno dno?

Posteljno dna ali letvena dna se razlikujejo med seboj. Največ razlik opazimo v sami obliki posteljnega dna ter njegovi trdoti. Trdoto posteljnega dna definira velikost ter število prednapetih letvic, katere so vstavljene v okvir. Prednapete letvice so izdelane iz vezane plošče bukev ali jelša. Ti dve drevesni vrsti omogočata dovolj veliki elastičnost ter obstojnost. Določeni modeli posteljnih podov omogočajo tudi regulacijo trdote.
Prava izbira posteljnega dna je odvisna od vrste vzmetnice ali ležišča na katerem bomo spali, ter skupne teže. Posteljna dna za zakonske postelje se razlikujejo od posteljnih dnes za enojne postelje. Posteljni podi za zakonska ležišča imajo tudi na konceh kape, katere preprečujejo deformacijo vzmetnice ob spoju dveh posteljnih podov.
- Za klasične vzmetnice z bonel vzmetenjem se lahku uporabi klasične posteljna dna. Te vrste vzmetnic ne zahtevajo posebnega posteljnega dna, saj imajo žičnate vzmeti s premerom tudi do 10cm.
- Vzmetnice z žepkastim vzmetenjem zahtevajo večje število letvic. Prostor med letvicami mora biti dovolj majhen, saj so vzmeti v to vrstnih vzmetnicah premera do 5cm. Pri napačni uporabi posteljnega poda lahko pride tudi do poškodb vzmetnice. 
- Za ležišča iz pene lahko uporabimo letvena dna srednje gostote. Pozorni moramo biti predvsem na dovolj veliko zračenje tovrstnih ležišč.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih